Oplettende kijker ziet oerdomme fout in familiewapen Peter Gillis

Peter Gillis

Peter Gillis heeft in de, voorlopig, laatste aflevering van het negende seizoen van Massa is Kassa zijn familiewapen onthult. De vakantieparkmagnaat wil deze gaan gebruiken voor zijn kasteel welke momenteel verbouwd wordt.

De welbekende multimiljonair uit Massa is Kassa heeft voor 5,5 miljoen euro Kasteel Genenbroek in Achel, België, gekocht. Bij een groot kasteel horen natuurlijk ook grootste plannen. We vermoeden dan ook dat Peter zijn eigen huis niet in dezelfde staat als zijn vakantiehuisjes gaat betrekken. Peter is direct na de aankoop van het kasteel druk in de weer gegaan om het kasteel volledig te laten restaureren in orginele staat en zal de authentieke elementen behouden. Het duurt nog even voordat de volledige verbouwing afgerond is. Naar eigen zeggen verwacht Peter het kasteel in 2024 te betrekken, dat kan dus nog anderhalf jaar gaan duren. In België kun je, mits je aan alle eisen voldoet, daarmee de titel ‘baron’ krijgen.

Familiewapen Peter Gillis bevat spelfout

Baron Peter zet natuurlijk alles op alles om deze titel te bemachtigen. Een eigen kasteel heeft natuurlijk een familiewapen nodig. Deze zal op het kasteel en waarschijnlijk op de toegangspoort geplaats worden. Het eerste ontwerp is inmiddels al af en Peter is er razend blij mee naar eigen zeggen: “Kijk, hier word ik nou foxwild van!! Ik heb heel wat versies voorbij zien komen… maar dat heeft Gerben toch weer mooi geregeld.” Een oplettende kijker op Facebook zag echter dat er niets klopt van het familiewapen: “Peter(tje) ik moet je helaas teleurstellen met de Latijnse tekst op je familiewapen. Het klopt niet! In het Latijn komt het werkwoord altijd aan het eind! Dus had er moeten staan: ‘Missa cash est’. Jammer! Gerben voor straf te voet terug naar België om het op te lossen.” Op de beelden van de onthulling is te lezen dat er ‘Missa est cash’ staat:


Via Facebook Peter